Є у галицьких господинь традиція готувати на неділю щось смачненьке солоденьке. Пропонуємо вам спробувати “Пляцок з вишнями та пудинговим кремом.

Отож для приготування нам потрібно:

Для коржів:

  • яйця - 6 шт.,
  • цукор - 300 г,
  • ванільний цукор - 1 п.,
  • масло - 200 г,
  • розпушувач - 18 г,
  • борошно - 400 г,
  • вишні - 500 г (вага без кісточок).

Для крему:

  • пудинг - 2 п.,
  • молоко - 600 мл,
  • цукор - 12 ст.л.,
  • масло - 300 г.

Приготування:

Коржі:

  1.  Вишню помити, почистити від кісточок і викласти на сито, щоб стік зайвий сік.
  2.  Яйця збити з цукром і ванільний цукор до пухкої маси. 
  3. Додати розтоплене в мікрохвильовці і охолоджене масло.
  4. Додаємо порційно просіяне борошно з розпушувачем, збиваємо до однорідності. Тісто виходить як густа сметана. Ділимо на 3 частини. 
  5. Дно форми застеляємо пергаментом. Викладаємо рівномірно 1/3 тіста. 
  6. Зверху по тісту викладаємо відціджені вишні. Якщо дуже соковиті, злегка присипаємо манкою. 
  7. Випікаємо в попередньо розігрітій до t180 духовці до готовності.
  8. Таким чином печемо три коржі. 

Приготуємо крем:

  1.  До 200 мл молока додаємо пудинг і добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо, помішуючи до кипіння.
  2.  Тоді вливаємо розведений пудинг і постійно помішуючи варимо на малому вогні до загустіння. 
  3.  Охолоджуємо до кімнатної температури. 
  4. М‘яке масло збиваємо до пишної маси, по ложці додаємо заварений пудинг, збиваємо до однорідності. 
  5. Крем ділимо на 3 частини, перемащуємо коржі, верх і боки. 
  6. Даємо постояти в холодильнику 2-3 год., бажано ніч.

Готуйте також разом з «Вголосом»:

Традиційні галицькі рецепти: готуємо літні освіжаючі напої

Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки

Традиційні галицькі рецепти: готуємо смачні страви з кабачків

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ