Отож для приготування нам потрібно:
Інгредієнти на форму 21 см в діаметрі.
Основа:
- 200 г пісочного печива;
- 100 г вершкового масла.
Сирний шар:
- 20 г желатину;
- 100 мл води;
- 400 г сиру;
- 200 г сметани;
- 150 г цукрової пудри;
- 1 ч.л ванільного цукру;
- 250 мл молока.
Полуничне желе:
- 1 ч.л з гіркою желатину;
- 25 мл води;
- 150 г полуниці;
- 50 мл води;
- 50 г цукру.
Спосіб приготування:
Для приготування основи пісочне печиво подрібнити в крихту. Можна використовувати для цього блендер, або звичайну качалку для тіста.
Змішати вершкове масло з печивом. Викласти основу для чізкейку у форму. Якщо форма не розбірна, бажано попередньо застелити пергаментним папером.
Добре утрамбувати крихту руками, щоб вийшла щільна основа.
Відправляємо основу в холодильник і приступаємо до приготування сирного шару.
Сирний шар
Розвести желатин зі 100 мл води. Залишити на 5 хвилин, щоб желатин набряк, а потім на маленькому вогні проварити його до повної однорідності,але стежити, щоб не закипів. Зняти посудину з вогню і відставити остигати.
Сир збити блендером, додати цукор, ванільний цукор і сметану.
Молоко змішати з желатином.
Влити молочно-желатинову суміш до сирної маси і збити до однорідності.
Дістати пісочну основу з холодильника, вилити сирну масу і знову ставимо в холодильник для остигання.
Полуничний шар
Желатин залити водою кімнатної температури, змішати і залишити для набухання.
Полуницю порізати кубиками.
Приготувати цукровий сироп: змішати цукор і воду і варити на повільному вогні 3 хвилини після закипання.
У варений сироп додати полуницю і постійно помішуючи варити ще 4 хвилини.
Зняти з вогню і збити блендером масу до однорідності.
Додати желатин та розмішати до повного його розчинення.
Охолоджуємо та заливаємо желе зверху на сирну масу.
Ставимо в холодильник на 10 годин, до повного остигання десерту.
Хай смакує!
Готуйте разом з «Вголосом»:
Смачні страви з кабачків
ІА "Вголос": НОВИНИ