Інгредієнти:
1 пачка вафлів квадратної форми;
2пачки зеленої галяретки(ківі, агрус)
Начинка 1:
1п шоколадного крекеру (180гр);
25гр какао;
350мл води;
1ст цукру
Начинка 2:
100гр кокосової стружки;
150мл молока;
250гр масла;
1,5ст цукрової пудри
Спосіб приготування:
- Найперше – зробити желе, щоб воно застигало, поки готуватимуться рулети. Для цього вміст пачки галяретки розвести у 1,5 склянки кип’яченої води.
- Кокосову стружку залити склянкою кип’яченого молока і поставити, аби маса розбухала.
- Вафлі розкладаємо на столі і готуємо шоколадну суміш для рулетів : крекер перемолоти через м’ясорубку. 2 склянки молока, какао і 1 склянку цукру розмішати і закип’ятити. Коли почне закипати, всипати крихти з крекеру і швидко вимішати.
- Цією гарячою сумішшю намастити усі 5 вафельних коржів. Робити потрібно це швидко, бо маса, охолоджуючись, дедалі густішає, і її важко розмазувати.
- Готуємо кокосовий крем: масло збити зі склянкою цукру і додати кокосову стружку з молоком. Ще раз збити.
- Коли шоколадна маса охолоне, по ній намастити кокосову суміш.
- Тепер застигле желе порізати на смужки і розкласти уздовж тієї сторони коржів, звідки починатимете їх скручувати, щоб желе опинилося всередині рулета.
- Після цього рулети обережно скрутити і покласти в холодильник на 2 години. Нарізати товщиною 1-1,5 сантиметра.
Готуйте також з ІА «Вголос»:
Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Яблучна фантазія»
Традиційні галицькі рецепти: сирник «Три смаки»
Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Шоколадна вишня»
ІА "Вголос": НОВИНИ