Інгредієнти:

1 пачка вафлів квадратної форми;
2пачки зеленої галяретки(ківі, агрус)
Начинка 1:
1п шоколадного крекеру (180гр);
25гр какао;
350мл води;
1ст цукру
Начинка 2:
100гр кокосової стружки;
150мл молока;
250гр масла;
1,5ст цукрової пудри
 

Спосіб приготування:

  1. Найперше – зробити желе, щоб воно застигало, поки готуватимуться рулети. Для цього вміст пачки галяретки розвести у 1,5 склянки кип’яченої води.
  2. Кокосову стружку залити склянкою кип’яченого молока і поставити, аби маса розбухала.
  3. Вафлі розкладаємо на столі і готуємо шоколадну суміш для рулетів : крекер перемолоти через м’ясорубку. 2 склянки молока, какао і 1 склянку цукру розмішати і закип’ятити. Коли почне закипати, всипати крихти з крекеру і швидко вимішати.
  4. Цією гарячою сумішшю намастити усі 5 вафельних коржів. Робити потрібно це швидко, бо маса, охолоджуючись, дедалі густішає, і її важко розмазувати.
  5. Готуємо кокосовий крем: масло збити зі склянкою цукру і додати кокосову стружку з молоком. Ще раз збити.
  6. Коли шоколадна маса охолоне, по ній намастити кокосову суміш.
  7. Тепер застигле желе порізати на смужки і розкласти уздовж тієї сторони коржів, звідки починатимете їх скручувати, щоб желе опинилося всередині рулета.
  8. Після цього рулети обережно скрутити і покласти в холодильник на 2 години. Нарізати товщиною 1-1,5 сантиметра.

Готуйте також з ІА «Вголос»:

Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Яблучна фантазія»

Традиційні галицькі рецепти: сирник «Три смаки»

Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Шоколадна вишня»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ