Випічка з вишнею завжди по особливому смачна. Вишня добре поєднується і з дріжджовим тістом, і з пісочним, і з бісквітним, а також з шоколадом, маком, сиром та з будь-яким кремом. Пропонуємо приготувати пляцок “ Шоколадна вишня”, у якому пісочно-сирні коржі з вишнями, пухкий крем і шоколад створюють неперевершений смак.
Пляцок «Шоколадна вишня»
Інгредієнти:
Сирна начинка для коржів:
500 г сиру;
1 жовток + 3 білки;
100 г цукру;
20 г ванільного цукру;
20 г кукурудзяного крохмалю
Тісто:
300 г борошна;
10 г розпушувача;
20 г какао;
160 г вершкового масла;
2 жовтки;
50 г сметани;
130 г цукру
Крем:
250 г вершкового масла;
380 г згущеного молока;
100 г чорного шоколаду
Крім того:
330 г вишень у власному соці
Приготування:
Сирна начинка для коржів:
- 1 жовток + 3 білки злегка збити зі звичайним та ванільним цукром, додати крохмаль і знову збити.
- Додати перемелений сир, вимішати до однорідності.
Тісто:
- Змішати борошно, розпушувач, цукор та какао.
- Додати жовтки, сметану, м’яке масло та замісити тісто.
Коржі:
- Тісто розділити на дві частини: більшу і меншу. Меншу відкласти у морозильну камеру на 20 хв.
- Більшу частину тіста розкачати та викласти у форму 25×35 см, попередньо застелену папером для випікання.
- Сирну начинку рівномірно розподілити на тісто, викласти вишні та притерти тістом із морозильної камери.
- Випікати 40 хв при 170 °С.
Крем:
- М’яке масло збити на великій швидкості міксером до однорідної пухкої маси, поступово додаючи згущене молоко.
- Натерти шоколад на грубій тертці, додати до крему та вимішати.
- Порставити у холодильник на 20 хв.
Збираємо пляцок:
1. Корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір пляцка буде 17,5х25 см!
2.Перемастити коржі кремом
3. Оздобити за бажанням та поставити у холодильник на 8 годин.
Готуйте також разом з «Вголосом»:
Традиційні галицькі рецепти: Пляцок з вишнями та пудинговим кремом
Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки
Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Чорнобривці»
ІА "Вголос": НОВИНИ