Щороку на 19 серпня припадає свято Яблучного Спаса. Традиційно у цей день готують страви з яблук. Фрукти можна запікати або використовувати як начинку для печива. Пропонуємо приготувати пляцок “Яблучна фантазія”.

Пляцок “Яблучна фантазія” – ніжна та легка випічка з яблуками. Вдале поєднання компонентів – шоколадний бісквіт, ніжний заварний крем, яблука з желе та ледь підсмажена кокосова стружка – створюють чудовий смак та аромат.

Готується  пляцок легко та швидко.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця – 3 штуки.
  • Цукор – ½ склянки.
  • Борошно – ½ склянки.
  • Какао – 2 ч.л.
  • Розпушувач – ½ ч.л.

Для крему:

  • Молоко – 500 мл.
  • Пудинг вершковий – 2 упаковки.
  • Ванільний цукор – 15 г.
  • Масло – 200 г.
  • Цукрова пудра – 3 ст.л.

Для яблучної маси:

  • Яблука – 3 штуки (великі).
  • Вода – 1 склянка.
  • Желе лимон – 2 упаковки.

Для вершкової маси:

  • Вершки (від 30%) – 400 мл.
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.
  • Желатин – 2 ст.л.
  • Вода – 100 мл.

Додатково:

Кокосова стружка – 50 г.

Спосіб приготування:

 

Корж

  1. Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни. По ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.
  2. Борошно змішуємо з какао та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси. Акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.
  3. Форму (24х32) застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.
  4. Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Крем

  1. В ½ склянки молока розводимо пудинги, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо ванільний цукор, доводимо до кипіння. У кипляче молоко вливаємо розведений пудинг, варимо до загустіння. Залишаємо охолоджуватися.
  2. Масло збиваємо з цукровою пудрою до пишної світлої маси, в кілька етапів додаємо зварений пудинг, збиваємо до однорідності.
  3. Викладаємо крем на бісквіт, вирівнюємо.

Яблучна маса

  1. Яблука чистимо, тремо на грубій тертці.
  2. Складаємо в каструлю, наливаємо воду. Варимо яблука до м’якості. Знімаємо з вогню, додаємо желе, добре вимішуємо. Залишаємо до охолодження та легкого загустіння.
  3. Яблучну масу виливаємо зверху на крем, вирівнюємо. Відправляємо в холодильник.

Вершкова маса

  1. Желатин розчиняємо у гарячій воді. Залишаємо охолоджуватись.
  2. Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою та ванільним цукром. Вливаємо охолоджений желатин, добре вимішуємо, виливаємо зверху на яблука, вирівнюємо. Знову в холодильник.
  3. Кокосові пластівці обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Посипаємо зверху пляцок. Відправляємо в холодильник мінімум на годину.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ