Щороку на 19 серпня припадає свято Яблучного Спаса. Традиційно у цей день готують страви з яблук. Фрукти можна запікати або використовувати як начинку для печива. Пропонуємо приготувати пляцок “Яблучна фантазія”.
Пляцок “Яблучна фантазія” – ніжна та легка випічка з яблуками. Вдале поєднання компонентів – шоколадний бісквіт, ніжний заварний крем, яблука з желе та ледь підсмажена кокосова стружка – створюють чудовий смак та аромат.
Готується пляцок легко та швидко.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця – 3 штуки.
- Цукор – ½ склянки.
- Борошно – ½ склянки.
- Какао – 2 ч.л.
- Розпушувач – ½ ч.л.
Для крему:
- Молоко – 500 мл.
- Пудинг вершковий – 2 упаковки.
- Ванільний цукор – 15 г.
- Масло – 200 г.
- Цукрова пудра – 3 ст.л.
Для яблучної маси:
- Яблука – 3 штуки (великі).
- Вода – 1 склянка.
- Желе лимон – 2 упаковки.
Для вершкової маси:
- Вершки (від 30%) – 400 мл.
- Ванільний цукор – 1 ст.л.
- Цукрова пудра – 1 ст.л.
- Желатин – 2 ст.л.
- Вода – 100 мл.
Додатково:
Кокосова стружка – 50 г.
Спосіб приготування:
Корж
- Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни. По ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.
- Борошно змішуємо з какао та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси. Акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.
- Форму (24х32) застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.
- Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Крем
- В ½ склянки молока розводимо пудинги, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо ванільний цукор, доводимо до кипіння. У кипляче молоко вливаємо розведений пудинг, варимо до загустіння. Залишаємо охолоджуватися.
- Масло збиваємо з цукровою пудрою до пишної світлої маси, в кілька етапів додаємо зварений пудинг, збиваємо до однорідності.
- Викладаємо крем на бісквіт, вирівнюємо.
Яблучна маса
- Яблука чистимо, тремо на грубій тертці.
- Складаємо в каструлю, наливаємо воду. Варимо яблука до м’якості. Знімаємо з вогню, додаємо желе, добре вимішуємо. Залишаємо до охолодження та легкого загустіння.
- Яблучну масу виливаємо зверху на крем, вирівнюємо. Відправляємо в холодильник.
Вершкова маса
- Желатин розчиняємо у гарячій воді. Залишаємо охолоджуватись.
- Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою та ванільним цукром. Вливаємо охолоджений желатин, добре вимішуємо, виливаємо зверху на яблука, вирівнюємо. Знову в холодильник.
- Кокосові пластівці обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Посипаємо зверху пляцок. Відправляємо в холодильник мінімум на годину.
ІА "Вголос": НОВИНИ