Сирник – найпопулярніший десерт на заході України. Вперше рецепт сирника описала легендарна українка і талановита кулінарка Дарія Цвек. Важко сказати скільки рецептів сирника існує зараз. Мінімум раз у рік з'являється якась «сирна новинка» від господинь. От і сьогодні пропонуємо приготувати сирник «Три смаки» без тіста.

Інгредієнти:

  • Сир – 1500 г
  • Цукор – 300 г
  • Сметана – 150 г
  • Масло вершкове – 150 г
  • Крупа манна – 60 г
  • Крохмаль – 50 г
  • Яйця – 6 шт.
  • Ванільний цукор – 18 г
  • Какао – 40 г
  • Кисіль (зі смаком ківі) – 40 г
  • Мак мелений – 75 г
  • Цукати, родзинки, в'ялена вишня – за бажанням 

Розмір форми 24х26 см

Спосіб приготування:

  1. Сир збиваємо блендером до однорідної маси.
  2. Додаємо цукор, ванільний цукор, яєчні жовтки, сметану, розтоплене вершкове масло та ретельно перемішуємо міксером.
  3. В масу додаємо крохмаль, манну крупу та ще раз перемішуємо.
  4. Білки збиваємо в густу піну. Додаємо в сирну масу, акуратно перемішуючи.
  5. Масу розділяємо на три частини. В першу додаємо кисіль, в другу – мак, в третю – какао. Добре перемішуємо.
  6. Форму застелити пергаментним папером. Змастити маслом та присипати борошном.
  7. На дно викласти масу з какао, далі – макову масу, та покрити масою, що залишилася.
  8. Випікати в розігрітій до 180 º духовці 60 хвилин.
  9. Остиглий сирник можна полити розтопленим шоколадом. 

Готуйте також з «Вголосом»:

Традиційні галицькі рецепти: пляцок з вишнями та пудинговим кремом

Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки

Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Шоколадна вишня»

ІА "Вголос": НОВИНИ