Інгредієнти:
- Сир – 1500 г
- Цукор – 300 г
- Сметана – 150 г
- Масло вершкове – 150 г
- Крупа манна – 60 г
- Крохмаль – 50 г
- Яйця – 6 шт.
- Ванільний цукор – 18 г
- Какао – 40 г
- Кисіль (зі смаком ківі) – 40 г
- Мак мелений – 75 г
- Цукати, родзинки, в'ялена вишня – за бажанням
Розмір форми 24х26 см
Спосіб приготування:
- Сир збиваємо блендером до однорідної маси.
- Додаємо цукор, ванільний цукор, яєчні жовтки, сметану, розтоплене вершкове масло та ретельно перемішуємо міксером.
- В масу додаємо крохмаль, манну крупу та ще раз перемішуємо.
- Білки збиваємо в густу піну. Додаємо в сирну масу, акуратно перемішуючи.
- Масу розділяємо на три частини. В першу додаємо кисіль, в другу – мак, в третю – какао. Добре перемішуємо.
- Форму застелити пергаментним папером. Змастити маслом та присипати борошном.
- На дно викласти масу з какао, далі – макову масу, та покрити масою, що залишилася.
- Випікати в розігрітій до 180 º духовці 60 хвилин.
- Остиглий сирник можна полити розтопленим шоколадом.
Готуйте також з «Вголосом»:
Традиційні галицькі рецепти: пляцок з вишнями та пудинговим кремом
Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки
Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Шоколадна вишня»
ІА "Вголос": НОВИНИ