Шарлотка печена в мультиварці
Вперше шарлотка з яблуками в звичному для нас вигляді була приготована в Англії.
Головний секрет випічки – це тонко нарізані яблука. Правильною буде нарізка скибочками: не надто тонко (щоб не загубити ніжного яблучного смаку і добре пропектися), але й не надто крупно (великі шматки заважають тісту піднятися).
Шарлотка в мультиварці нічим не відрізняється від тієї, що приготована традиційно в духовці, але при цьому вона більш легка й м’яка, а значить – ще приємніша до вживання.
А також цей рецепт звільняє вас від необхідності постійно слідкувати, чи не підгорів пиріг.
Отож для приготування нам потрібно:
- Яйця - 5 шт.
- Цукор - 200 г
- Борошно - 160 г
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Яблука - 5 штук середнього розміру.
- Кориця
Яйця добре збиваємо з цукром до стану густої піни. Поступово висипаємо борошно, в кінці додаємо розпушувач.
Частину отриманої маси тіста виливаємо в мультиварку, попередньо злегка змастивши дно олїєю. На цю основу викладаємо яблука( за бажанням посипаємо їх корицею). Рівномірно розподіляємо по усьому об’єму мульти-каструлі, зверху покриваємо рештою тіста.
Мультиварку ставимо в режим «Випічка» на одну годину. По закінченні програми не варто виймати шарлотку одразу. Буде краще, якщо ви дасте їй настоятися протягом 15-20 хвилин.
Яблучні мафіни
Інгредієнти:
- яйця — 2 шт
- борошно — 1,5 склянки
- цукор — 0,5 склянки
- олія — 0,5 склянки
- яблука — 5 шт.
- цукрова пудра — 1 ст.л.
- розпушувач — 1 ч.л.
- ванільний цукор, сіль — за смаком
Спосіб приготування:
Змішати в ємності яйця, цукор та додати олію. До отриманої суміші всипаємо просіяне борошно, розпушувач та сіль. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси. Одне яблуко очищуємо від шкірки, тремо на крупній тертці і додаємо до тіста. Змащуємо форму для мафінів олією та викладаємо тісто.
Решту яблук очищуємо та розрізаємо на половинки. А потім половинки тоненькими смужками розрізаємо не до кінця яблука.
Викладаємо розрізані половинки яблук зверху на тісто та випікаємо у розігрітій духовці (180 С) приблизно 30 хвилин.
Готові мафіни посипаємо цукровою пудрою.
Готуйте також:
Традиційні галицькі рецепти: кращі літні салати з баклажанів
Традиційні галицькі рецепти: страви на Медового Спаса
Сезонні рецепти на серпень: Соуси з аличі
ІА "Вголос": НОВИНИ