Баклажани на городі починають з’являтися з середини літа. Багато хто називає їх овочами, але насправді – це ягода. У баклажанах мало калорій, але багато корисних речовин (включаючи вітаміни групи В, РР і С). Лікарі рекомендують включати страви з баклажанів у раціон дієт, при набряках, безсонні і депресії. Їх корисно їсти, щоб запобігти проблемам зі шкірою Найбільш корисний і оптимальний варіант — салат з баклажанів. Пропонуємо найсмачніші варіації приготування.

Салат з баклажанів з курячим філе

Інгредієнти:

  • 200 грам курячого м’яса;
  • 200 грам помідор;
  • 400 грам баклажанів;
  • 200 грам болгарського перцю;
  • 3 курячих яйця;
  • 20 грам зелені;
  • 4 зубчики часнику;
  • ріпчаста цибулина;
  • 150 грам майонезу.

Для маринування цибулі нам потрібно:

  • 1 ч.л. цукру;
  • 0,5 ч.л солі;
  • 1 ст.л. оцту;
  • 200 мл окропу.

Спочатку нарізаємо кубиками куряче філе. Додаємо до нього сіль, перець й обсмажуємо в олії. Баклажан нарізаємо брусочками та обсмажуємо до рум’яного відтінку.

Цибулю потрібно нарізати півкільцями і перекласти в тарілку. Змішуємо з оцтом, сіллю та цукром. Заливаємо окропом та охолоджуємо.

Потім нарізаємо соломкою болгарський перець, яйця та помідор та куряче філе.

Спочатку викладаємо на тарілку куряче м’ясо. Зверху формуємо майонезну сіточку. В майонез додаємо подрібнений часник.

Зверху викладаємо мариновану цибулю та відварені яйця. Знову робимо сіточку з майонезу.

Далі  шар  перцю та баклажанів, майонезна сітока.

І останній шар - помідори. 

Пікантні баклажани по-корейськи

 

Інгредієнти:

  • Баклажани (середні) - 3 шт.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Цибуля (велика) - 1 шт.
  • Морква (велика) - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кунжут - 2 ст.л.

Для соусу:

  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Оцет - 2 ст.л.
  • Соєвий соус - 2 ст.л.
  • Мед - 1 ст.л.
  • Коріандр - 1 ч.л.
  • Червоний мелений перець - 0,5 ч.л.
  • Перець чорний - 0,5 ч.л.

Баклажани нарізати невеликими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити олією. Запекти в духовці до готовності при 200°С або можна обсмажити на олії.

Порізати дрібно петрушку, додати подрібнений часник, посолити, перемішати й дати постояти. Тим часом цибулю нарізати чверть кільцями, перець тонкою соломкою, моркву потерти на тертці.

Для приготування соусу збити виделкою всі складові.

Змішати підготовлені овочі та охолоджені баклажани, петрушку з часником та кунжут. Заправити соусом, добре розмішати й дати настоятися не менш як дві години.

“Тещин язик” з баклажанів 

За лічені хвилини ви приготуєте смачну закуску, яка прикрасить святковий стіл.

Інгредієнти:

  •  баклажани – 2 шт.;
  • рослинна олія; 
  • помідор – 2 шт.;
  • сіль;
  • часник – 4 зубчики;
  • майонез – 2 ст. ложки;
  • кріп – 25 р.
  • петрушка – 25 г;

Приготування:

Зрізати ніжку з баклажанів. Нарізати вздовж, товщиною не більш п’яти міліметрів. Присипати сіллю і відставити на півгодини.

Сіль змити. Взяти паперовий рушник і просушити заготовки. Влити в сковорідку олію і обсмажити з двох сторін.

Щоб прибрати зайвий жир, заготовки зі сковороди викладають на паперовий рушник.

Нашаткувати зелень. Влити майонез і додати дрібно порізаний часник.

Помідори нарізати дольками.

 Пластинки баклажанів змазати майонезом

На край помістити шматочок помідора і згорнути в рулет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ