Для приготування пляцка нам потрібно:
Яйця – 4 штуки,
Цукор – 2 склянки,
Борошно – 4 склянки,
Маргарин – 1 пачка,
Кефір – 1 склянка,
Порошок до печива – 1 пачка,
Варення будь-яке – 100 г.,
Ревінь – 7-8 гілочок,
Желе полуничне – 1 п.(40г),
Крохмаль – 1 столова ложка.
Спосіб приготування
- Маргарин посікти з мукою та порошком до печива.
- Додати цукор, жовтки, кефір та замісити тісто.
- Викласти у змащену форму, рівномірно розподілити.
- Змастити тоненько шаром варення.
- Румбамбар порізати шматочками приблизно 5см.
- Вмокнути у сухе полуничне желе і викласти на тісто (якщо желе залишиться, посипати ним румбамбар зверху).
- Збити білки з 1-ою склянку цукру до пишної маси, додати 1 ст.л. крохмалю. Викласти збиті білки на румбамбар.
Випікати пляцок при температурі 180 градусів – 1 год – 1год 10 хв.
Готуйте також з ІА «Вголос»:
Традиційні галицькі рецепти: нові оригінальні весняні салати
Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Чорнобривці»
Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»
ІА "Вголос": НОВИНИ