Гідний виступ Коростильова

Сьогодні українські спортсмени розпочали свій шлях в основній частині Олімпійських ігор. Цікаво, що вже на самому старті першого змагального дня представник України міг занести в актив нашої держави першу медаль. Мова йде про чемпіона юнацьких Олімпійських ігор 2014, дворазового чемпіона Європи та чемпіона світу зі стрільби з пневматичного пістолета Павла Коростильова, який припинив боротьбу за крок до успіху у змаганнях з 10-ти метрів серед чоловіків.

Павло доволі впевнено вийшов до фіналу, який, до речі, розпочав дуже вдало. Впродовж усього змагання львів’янин перебував у трійці лідерів, інколи навіть виходив на другу сходинку. Проте наприкінці фінального поєдинку наш земляк, на жаль, пропустив поперед себе суперників, зірвавши заключний постріл (вибив 8,4 бала). Відтак, Коростильов посів четверте місце у стрільбі з пневматичного пістолета.

Хай там як, але такому результату теж радіємо. Наш земляк-львів’янин – великий молодець, адже потрапив до четвірки найсильніших учасників у дисципліні, яка не є його коронною. А враховуючи те, що Павлу лише 23 роки, в нього все ще попереду. Я вірю, що такий досвід морально загартує нашого львівського хлопця і вже невдовзі від здобуде медаль у стрільбі з швидкострільного пістолета з 25-ти метрів, де на початку серпня також представлятиме Україну. Адже на попередніх стартах він показав, що може ставати найсильнішим у світі.

Є перша медаль! Чекаємо наступних

Перший змагальний день Україна без медалей все ж не завершила. Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід, як і завжди, гідно захистила синьо-жовті кольори на міжнародному спортивному форумі й принесла нашій країні першу медаль – бронзову.

У вирішальному двобої за бронзу українка зійшлася з представницею Ізраїлю Широю Рішоні. Дар’я володіла ініціативою впродовж усього двобою, і, зрештою, така активність принесла результат. Під завісу сутички Білодід змогла «підібрати ключі» до захисного стилю суперниці та провела утримання. Як наслідок, арбітр зафіксував перемогу української спортсменки.

Можливо, за свою кар’єру 20-річна спортсменка звикла до вищих результатів, однак бронза – теж чудовий результат, тому ми дуже нею пишаємося. Уся країна вірить і сподівається, що звитяга дзюдоїстки Білодід надасть певний заряд впевненості та переможний настрій всій олімпійській команді. Вже завтра очікуємо від українських спортсменів нових перемог, адже ми – найсильніші. Слава Україні!

Юрій ТУРЯНСЬКИЙ,

Голова Відділення НОК України у Львівській області

ІА "Вголос": НОВИНИ