З початку липня «Університетська лікарня» філія Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького - ЛНМУ розпочала повноцінну роботу.

Прийом пацієнтів здійснює як амбулаторне, діагностичне відділення, так і стаціонар. Про це повідомили на сторінці медуніверситету у Фейсбук.
 
Цьому передувало кілька місяців напруженої організаційної роботи з передачі майна лікарні Львівської залізниці від міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України до Міністерство охорони здоров'я України , а відтак – до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.
 
Окрім того, належало вирішити питання з переведенням на нові місця праці колишніх працівників лікарні залізниці.

 
Завдяки активному сприянню особисто міністра охорони здоров`я України Віктор Ляшко та послідовній активній позиції ректора університету, професора Орест Чемериса організаційні та юридичні питання було вирішено. Настав час працювати.
 
Як повідомила виконувачка обов`язків головної лікарки Університетської лікарні, професорка Тетяна Яворська, за неповний місяць відділення первинної медичної допомоги уклало декларації на медичне обслуговування з майже 3500 пацієнтів (дорослих і дітей), майже 6.5 тисяч пацієнтів було із амбулаторними зверненнями.
 
Поступово починають приймати пацієнтів стаціонарні відділення лікарні, які відновили роботу з 8-го липня. За цей час тут було прооперовано більше сотні хворих. Повноцінно ведуть роботу:
 
10 відділень стаціонару
20 структурних підрозділи лічниці.
 
Із 280 ліжок хірургічного та терапевтичного профілю вже заповнено 215.
 
Зараз триває робота із відновлення функціонування ще кількох відділень стаціонару: гінекологічного, офтальмологічного.
 
Очікується, що до кінця цього року, за сприяння МОЗу Університетська лікарня отримає додаткове обладнання – ангіограф та новий магнітно-резонансний томограф. Це дасть змогу надавати якісну медичну допомогу при інфарктах та інсультах, а відтак відкрити нові відділення та укласти договори на додаткові пакети на медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з Національною службою здоров`я України.
 
До слова, на сьогодні Університетська лікарня має з НСЗУ Національна служба здоров'я України підписані договори на 14 пакетів медичної допомоги – амбулаторної та стаціонарної.
 
На початку серпня в клініці відновлять заняття для лікарів інтернів ( практичні навички із спеціалізації тут здобуває більше 20 інтернів ЛНМУ різних років навчання). Тоді ж активно розпочнуть роботи з облаштування приміщень для університетських кафедр та занять студентів.
 
Головне - є розуміння, що колаборація лікувальної установи з навчальним закладом в кінцевому результаті є взаємовигідною.
 
Нагадаємо, що «Університетська лікарня» філія ЛНМУ ім. Данила Галицького – перший в Україні багатопрофільний медичний заклад, який об`єднаний із навчальним.
 
Створення такого симбіозу має на меті поліпшення рівня підготовки медичних кадрів, збільшення практичної складової в навчальному процесі, а також привнесення наукових розробок, новітніх технологій та ідей у практичну медицину.

ІА "Вголос": НОВИНИ