У четвер, 10 червня, у Львові почнуть реконструкцію вулиці Під Дубом та перехрестя пр. Чорновола. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради.

У ЛМР розповіли, що роботи виконуватиме ТзОВ «Галич БК». Для реконструкції дороги потрібно 544 тисячі гривень. Відомо, що рух на вказаних ділянках не перекриватимуть. Маршрути громадського транспорту змінювати не будуть, адже об’їзди не передбачені.

У відомстві додали, що під час здійснення ремонтних робіт можуть перекрити лише одну смугу, по якій пересувається транспорт.

Перехрестя вул. Під Дубом – пр. Чорновола досить складне та завантажене. На перехресті надзвичайно обмежена видимість для водіїв транспортних засобів. На цій ділянці вже неодноразово ставалися трагічні аварії, адже пропускна можливість тротуарів – низька.

Саме через це і вирішили здійснити реконструкцію перехрестя. Траєкторію руху випрямлять, проїжджу частину розширять, а тротуар – посунуть.

Згідно з інформацією ЛМР, загалом у місті майже два десятки проблемних перехресть. Їх потрібно змінювати, щоб зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод.

Нагадаємо, на Львівщині з’явиться нова об’їзна дорога. Вона буде продовженням траси Стрий-Ізварино (М-30). Дорогу прокладуть із західної сторони Самбора між трасами Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий та Львів – Самбір – Ужгород.

Раніше «Вголос» повідомляв, що у Турківському районі руйнується дорога, що сполучає кілька сіл «зі світом». Такий факт зафіксовано у селі Нижня Яблунька. Подальший зсув грунту може «відрізати» мешканців прилеглих населених пунктів. Згодом стало відомо, що ця дорога досі перебуває на стадії ремонту. Роботи там розпочали ще минулого року. Через складну геологічну структуру ґрунту їх припинили.

ІА "Вголос": НОВИНИ