Попереду – затишний та теплий вересень, а отже, ще є час піднятися ближче до сонця та насолодитись чудовими краєвидами Львова з висоти пташиного польоту. Ми не будемо вам радити дивитися на місто з Ратуші чи Високого замку: такі панорами справді дивовижні, але про них знають практично всі. Натомість, ми зібрали для вас 8 унікальних місць, про які ви могли не чути. Читайте про незвичні ракурси, з яких можна оглянути Львів у підбірці «Вголосу».

Захід сонця на руфтопі

У Львові є безліч rooftop-барів, з яких відкриваються неймовірні пейзажі міста. У світлий час доби в них можна випити філіжанку кави, а ввечері – насолодитись неймовірним заходом сонця та навіть як слід «відірватись». 

1. Mad Bar's House

Цього літа у Львові відкрили новий шестиповерховий заклад, концепція якого вас точно здивує.

Засновники називають Mad Bar's House «п'яним будинком» і це неспроста. Адже тут на кожному поверсі зробили 6 різноформатних міні-закладів, у кожному з яких можна спробувати алкоголь на будь-який смак – від прохолодного пива до смачненьких коктейлів.

Також у закладі є м'ясний ресторан, а 7 серпня тут з'явилась й тераса на даху – Mad Roof. 

Тераси Львова
Фото: Mad Lviv

Цей руфтоп-бар з чарівним видом на Ратушу та Високий замок – справді класне місце, де можна відпочити з друзями та насолодитись вечірнім містом. А ще, власники обіцяють: тераса працюватиме й у холодну пору. 
 
Адреса: вул. Шевська, 10

2. Тераса ресторану «Євроготель»

В декільох хвилинах від центру є чудове місце, звідки видно Львів як на долоні –  ресторан готелю «Євроготель».

Тераси Львова
Фото: Євроготель

Звісно, у закладі є можливість відпочити й всередині. Але, все ж таки, ми рекомендуємо вам відвідати його чудову терасу з надзвичайною панорамою міста.

Тераси Львова
Фото: Євроготель

Тут можна смачно та недорого поїсти, насолодитись красою Львова та навіть потанцювати. 
 
Адреса: Тершаковців, 6А
 
3. Дуже висока кухня
 
Особливість цього закладу в тому, що у ньому зовсім немає меню. Тут вам приготують будь-яку страву, яку ви самі придумаєте. 

Тераси Львова
Фото: List.in.ua

Заклад може похизуватися й чудовою терасою, на якій  можна побачити Ратушу та площу Ринок з незвичного ракурсу. А ще, вона працює незалежно від погодніх умов: столики тут розміщені у спеціальних «бульбашках», де завжди працюють обігрівачі. 
 
 Адреса: площа Ринок, 14 (останній поверх)

4. Тераса «!FESTrepublic»

У популярному серед львівської молоді клубі «!FESTrepublic» є тераса з чарівним видом на парк Знесіння та Високий Замок. 

Фото: Холдинг емоцій !Fest

У теплу пору тут організовують атмосферні вечірки під назвою Сансети. Тож це чудове місце, аби подивитись на Львів з висоти пташиного польоту та відпочити тілом та душею. 

Адреса:  вул. Старознесенська, 24-26 (вхід з, вул. Кордуби)

 

Кіно під зорями 

Незабаром сезон кінопоказів на даху завершиться, тож радимо поспішати. У Львові кіно під зорями можна глянути на даху колишнього кінотеатру «Сокіл» та на даху кінотеатру Довженка. 

5. Lviv Film Center

Цей атмосферний кінозал під відкритим небом можна знайти на даху радянського кінотеатру «Сокіл». Будівля розташована у мальовничий парку «Горіховий гай» із двома озерами, тож із неї також відкривається чудова панорама Львова. 

Додамо, що окрім кінопоказів тут часто відбуваються різноманітні івенти та вечірки. 

Тераси Львова
Фото: 032.ua

Ця локація, насамперед, буде цікава гостям міста, які хочуть побачити інший бік Львова – нетуристичний. 

Адреса: вул. Володимира Великого 14А (парк «Горіховий гай»)

6. Lviv Dovzhenko Centre

Подивитись фільми просто неба та насолодитись романтичною атмосферою вечірнього Сихова можна на даху Lviv Dovzhenko Centre. 

Тераси Львова
Фото: Lviv Dovzhenko Centre

Цей простір – також для тих, хто вже бачив з висоти площу Ринок і прагне побачити у Львові щось нове. 

Адреса: проспект Червоної Калини, 81

Не терасами єдиними

7. Sowa Space

Фотостудія та івент-простір Sowa Space – місце, яке поєднує у собі атмосферний інтер'єр та неперевершений вид на місто. Вона розташована у першому хмарочосі Львова, що на проспекті Свободи, тож подивитись на місто з такого ракурсу – справді цікава ідея.

Адреса: площа Міцкевича, 8

8. The Wave Project

The Wave Project – відносно нова кав'ярня у центрі міста, яка вже встигла буквально звести з розуму всю спільноту Instagram. Сюди слід йти не лише за смачною кавою, а й за прекрасним видом на Львівський оперний театр, що відкривається прямо з  панорамних вікон закладу. Ми впевнені: такого ви ще не бачили! 

Панорами Львова
Фото: The Village Україна

Адреса: вул. Шпитальна, 1 (ТЦ "Магнус)

ІА "Вголос": НОВИНИ