10 тис. доларів США за виготовлення документів для незаконного перетину кордону брав 55-річний мешканець Дрогобицького району.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Зловмисника, 55-річного мешканця Дрогобицького району, правоохоронці затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України  під час отримання ним 10 тисяч доларів США. 

Як уточнили у прокуратурі Львівської області, чоловік  обіцяв виготовити і надати фіктивні документи про навчання у вишах Республіки Польща. На підставі отриманих документів, військовозобов’язані чоловіки могли безперешкодно перетнути кордон через офіційні пункти пропуску.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання всієї суми від одного з охочих незаконно виїхати за межі України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Слідчі невдовзі повідомлять затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також у «Вголосі»: Лауреати Нобелівської премії читатимуть лекції українським дітям на волонтерських засадах.

ІА "Вголос": НОВИНИ