14 травмованих, 11-ро госпіталізованих і одна жінка у реанімації. Після жахливої ДТП міжнародного рейсового автобуса на трасі Київ - Чоп, поблизу села Хватів, що у Золочівському районі пацієнти оговтуються у шпиталях. Загалом, постраждали майже 40 людей. Пасажири їхали до польського Слупська.

Про це інформує сайт телеканалу NTA.

Переломи, забої, струси мозку.

У найскладнішому стані 75-річна жінка. Її госпіталізували до реанімаційного відділення із закритою черепно-мозковою травмою, струсом мозку, забоєм грудної клітки, переломом головки ребра та зламаними кістками носа. Зараз її стан оцінюють медики, як середньої важкості. Ще одна 50-річна жінка має закриті переломи двох ребер та різного роду забої, а 54-річний чоловік - забій попереку та чола. В нейрохірургічне відділення Першого територіального медичного об'єднання госпіталізували 42-річного чоловіка зі зламом хребця в шиї.

«Був мокрий сніг. Він замерзав прямо на ходу. Водій їхав не дуже швидко. Він не гнав. Напевно, не справився із керуванням тому, що заносило. Видно було, що він намагався управляти автобусом. Не можу сказати, що він халатно ставився. Їхали весь час добре. А потім як в’їхали ближче до Рівненщини, то такі сніги почалися. Дорога замерзати почала. Я сиділа біля вікна якраз. І всі пасажири впали на мене. Ті, що були навпроти мене сидіння. Придавали мене. Є перелом. Але, Слава Богу, перелом без зміщення», - розповіла потерпіла Олена, яка їхала із Полтави до Польщі.

«Загалом у пацієнтів переважає важка поєднана травма тіла. У всіх є ушкодження грудної клітки, ребр. У деяких пацієнтів є гематорикси. Також є пацієнтка із зламаним тазом. Усі пацієнти є мешканцями Сумської, Харківської та Полтавської областей. Віком від 40 до 60-ти років. Двох відпустили додому. У них забої м’яких тканин, грудної клітки, був виражений больовий синдром», - повідомив завідувач хірургічного відділення Першого ТМО Львова Гнат Герич.

Не справився із керуванням

Нагадаємо, аварія сталася близько другої ночі, за годину їзди від Львова. Водій рейсового автобуса зі сполученням «Харків–Слупськ», рухаючись у сторону Львова, не впорався з керуванням. Автобус з’їхав з дороги в кювет та перекинувся на бік. Водієві автобуса – 34 роки, він мешканець Рівненщини. Поліція вже розпочала розслідування та відкрила кримінальне провадження.

ІА "Вголос": НОВИНИ