Так вважає психолог, експерт порталу Care 2, консультант з питань психічного здоров'я Кейті М, яка ділиться 12 корисними порадами про те, як побудувати щасливе і впевнене майбутнє.

1. Не бійтеся говорити про свої потреби. Щасливі стосунки – результат добре налагодженої комунікації. Щоб розуміти одне одного і дивитися з коханою людиною в одному напрямку, важливо говорити про свої бажання та потреби.

2. Не будьте з тими, хто тягне вас донизу. Якщо ви відчуваєте, що ваш партнер вас не цінує, не дає рухатися вперед або намагається вами керувати, розривайте ці стосунки, не терпіть зневажливого ставлення до себе.

3. Йдіть за покликом серця. Ваші мрії та плани в особистому житті можуть відрізнятися від очікувань вашої родини або друзів. Робіть так, як підказує серце, а не так, як вважають за потрібне ваші близькі.

4. Навчіться казати «ні». Припиніть погоджуватися вести додаткові проекти і брати на себе нові обов'язки, які ведуть до втоми й емоційного вигоряння. Звикайте говорити «ні».

5. Говоріть про те, що вас не влаштовує. Для побудови нормального робочого процесу в колективі повинен бути фідбек, зворотний зв'язок. Якщо вам не подобаються будь-які дії начальства або спосіб ведення проекту, скажіть про це. Запропонуйте альтернативний варіант вирішення питання.

6. Не бійтеся починати з початку. Якщо вам набридла ваша робота в певній компанії або ж ви відчуваєте, що хочете займатися чимось кардинально іншим, змінюйте ситуацію. Не бійтеся звільнитися і піти в нікуди.

7. Досліджуйте нові місця. Вибирайтеся з дому і вирушайте в нові, незнайомі місця. Виходьте із зони свого комфорту і пробуйте нові активності, наприклад, екстремальні розваги або незвичайні враження. На шляху до незвіданого ви можете зустрічати цікавих людей, заводити знайомства та дружбу.

8. Частіше зустрічайтеся з друзями. Не забувайте і про тих друзів, з якими ви знайомі давно. Телефонуйте їм і цікавтеся, як справи, організовуйте зустрічі, будьте більш товариським і впевненим.

9. Розривайте деякі зв'язки. Так само, як і з коханою людиною, якщо ваш друг заважає вам рухатися вперед, підбиває на негідні дії або не вірить у ваш успіх, не варто спілкуватися з такими «друзями».

10. Любіть своє відображення в дзеркалі. Не звертайте увагу на стандарти краси, прописані в глянцевих журналах або голлівудських фільмах. Кожна людина по-своєму гарна. Закохуються і дружать з людиною не за її зовнішність, а на роботу беруть за професійні якості, а не за колір волосся або зріст.

11. Самовдосконалюйтеся. Хочете стати витривалішими і бути в тонусі? Запишіться в спортзал. Хочете покращити стан здоров'я? Почніть правильно харчуватися або відвідайте лікаря. Хочете зняти стрес? Помедитуйте або сходіть у спа-салон. Піклуйтеся про себе.

12. Ведіть журнал подяк. Журнал подяк – це прекрасний спосіб залишатися в доброму гуморі та бути впевненим у собі. Візьміть за правило записувати певні моменти дня, за які ви вдячні. Згодом ви навчитеся помічати дрібниці, які роблять вас щасливими, будете усвідомлювати, що живете недарма.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ