Святвечір - це вечір перед Різдвом, коли вся родина збирається за святою вечерею.  Крім того, святвечір випадає на останній день Пилипівського посту.

Про це пише «Новини 24».

За традицією на столі у цей вечір має стояти 12 пісних страв, які готуються з простих та доступних продуктів.

Варто зазначити, що немає чіткого переліку необхідних страв, проте обов'язковими вважаються кутя, узвар, вареники та випічка.

Відомо, що не можна готувати в цей вечір страви з м'яса або молочних продуктів, а надати перевагу стравам, які легко приготувати з сезонних продуктів.

Тож на стіл у Святвечір варто поставити кутю, узвар, вареники, грибну юшку, голубці, борщ, тушковану квасолю, випічку, запечену картоплю, страви з риби, хліб та тушкована капуста.

Як писав «Вголос»,  сьогодні – Святвечір: головні звичаї та традиції свята.

ІА "Вголос": НОВИНИ