Святвечір - це вечір перед Різдвом, коли вся родина збирається за святою вечерею. Крім того, святвечір випадає на останній день Пилипівського посту.
Про це пише «Новини 24».
За традицією на столі у цей вечір має стояти 12 пісних страв, які готуються з простих та доступних продуктів.
Варто зазначити, що немає чіткого переліку необхідних страв, проте обов'язковими вважаються кутя, узвар, вареники та випічка.
Відомо, що не можна готувати в цей вечір страви з м'яса або молочних продуктів, а надати перевагу стравам, які легко приготувати з сезонних продуктів.
Тож на стіл у Святвечір варто поставити кутю, узвар, вареники, грибну юшку, голубці, борщ, тушковану квасолю, випічку, запечену картоплю, страви з риби, хліб та тушкована капуста.
Як писав «Вголос», сьогодні – Святвечір: головні звичаї та традиції свята.
ІА "Вголос": НОВИНИ