У Маріуполі правозахисники проведуть акцію «В'язні Кремля» на підтримку українських ув'язнених у Росії і окупованому Криму. По місту буде розставлено 120 капканів як символ протесту.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Інсталяція зі 120 капканів буде розташована на проспекті Миру, 69-71. Саме стільки українців заарештовані російською владою.

«Сьогодні це 96 політв’язнів і 24 військовополонених моряків. У центрі інсталяції буде розташовано інформаційний стенд, на якому буде пояснюватися мета акції і буде розміщена інформація про політв’язнів», – повідомляють організатори.

Активісти міжнародної акції #SaveOlegSentsov запропонують всім охочим написати листа або підписати листівки для ув’язнених Кремля, які після туру будуть передані кожному адресату.

Маріуполь – четверте місто з десяти в турі «В’язні Кремля» в підтримку українських в’язнів.

Як зазначають правозахисники, метою акції є привернення уваги громадськості до українських політичних в’язнів, яких утримує російська влада, зокрема кримських татар. Однією з головних ідей проведення акцій є підтримка самих ув’язнених та їхніх родичів і прояв солідарності.

Як писав «Вголос», нардепи від “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук та Вадим Рабінович ганебно пропіарилися візитом до українських в’язнів Кремля Станіслава Клиха і Миколи Карпюка. Чиновники привезли ув’язненим сало, хоча це заборонено за правилами колонії.

ІА "Вголос": НОВИНИ