В травні Кабмін планує провести індексацію пенсій.

Про це йдеться в постанові Уряду №251 від 1 квітня «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремих категорій населення у 2020 році»

Зазначається, що цей процес будуть проводити із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

Проте варто зауважити, якщо підвищення розміру пенсії, за результатами перерахунку, не досягатиме 100 гривень, тоді встановлюватиметься доплата у сумі, якої не вистачає до зазначеного розміру.

Крім того, стало відомо, якщо щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, не досягає 2100 гривень, то пенсіонерам доплатять суми, яких не вистачатиме до зазначеного розміру.

Повідомляється, що перерахунок буде проводитися з 1 травня відповідно до закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» та постанови Кабміну від № 124 від 20 лютого 2019 року.

Як писав «Вголос», зміниться все, платитимуть ще одні внески: в Україні пенсії нараховуватимуть по новій системі.

ІА "Вголос": НОВИНИ