125 окрема бригада територіальної оборони Збройних сил України потребує фахівців рідкісних нині спеціальностей: кранівників, бульдозеристів, екскаваторників.

Про це «Вголосу» повідомили у Центрі рекрутингу 125 окремої бригади ТРО ЗСУ.

За словами полковника Андрія Кучеренка, на сьогодні комплектування 125 окремої бригади територіальної оборони міста Львова уже завершено.

«На сьогодні бригада уже укомплектована та готова до виконання завдань. Проте й досі до нас приходять громадяни, які хочуть долучитися до захисту нашої держави. Це особи, які раніше не перебували на військовій службі, та через бойові дії змушені переїхати до Львова», - каже він.

Андрій Кучеренко зауважив, що у перші дні широкомасштабного вторгнення росії в Україну, до них зверталося в день до тисячі осіб. Зараз вже напруга зменшилася.

125

Окрім того, бригада на сьогодні потребує осіб, які вміють керувати тракторами, екскаваторами, будівельними кранами та іншою технікою. Цих фахівців залучатимуть для розбору завалів, завантаження вантажів, риття окопів та до іншої роботи.

«До нас надходить техніка. І нам потрібні фахівці, які вже мають досвід та навичка працювати на ній», - пояснив офіцер.

Новобранцеві 125 бригади ТРО Василеві Кузю вже 56 років. І він саме той бажаний фахівець: у мирному житті він працював на екскаваторі.

Василь Кузь розповідає, що приєднався до підрозділу тиждень тому.

«35 років тому я служив строкову службу. А зараз згадав як стріляти з різних видів зброї та пройшов навчання з тактичної медицини», - каже він.  

Своє рішення доєднатися до Збройних сил України пояснює тим, що хоче бути корисним тим, чим зможе. Вдома родина підтримала його.

Бійці, які вже багато років боронять Україну від окупантів, зізнаються, що водій екскаватора на передовій - дуже шанована особа. Адже часто їм доводиться рити окопи та бліндажі лопатами вручну. А ось коли приїжджає екскаватор, то дає собі ради з цією роботою набагато швидше. 

Окрім того, у Львові створили центр підтримки 125 окремої бригади ТРО ЗСУ. Центр складається з бізнесменів, громадськості та волонтерів. Які сконсолідували свої зусилля для підтримки бригади, яка захищатиме Львів.

Тут цікавитимуть потребами бригади та бійців, збиратимуть все необхідне та передаватимуть військовим. З метою належного забезпечення всіх процедур створено благодійну організацію «Благодійний фонд 125».

Адреса центру: Львів, вулиця Театральна 22, вхід з вулиці Корнякта.   

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос»,  українські військові знищили понад 18 тисяч окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ