Сполучені Штати Америки готові перевести в бойовий стан ядерну зброю, щоб натиснути на Росію в переговорах про досягнення нових домовленостей щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Про це повідомляє видання Politico.

У Вашингтоні зазначають, що Москва навмисно затягує переговори.

''Адміністрація Трампа попросила військових оцінити, наскільки швидко вони можуть зняти зі зберігання ядерну зброю та завантажити її на бомбардувальники й підводні човни, якщо термін дії Договору про контроль над озброєннями з Росією все ж завершить свою дію в лютому", - йдеться у повідомленні.

У США додають, що РФ розраховує на кращі умови для Москви, які запропонує адміністрація Джо Байдена в разі його перемоги на президентських виборах.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

  • Протягом наступних десяти років Китай має намір подвоїти свій ядерний арсенал; країна вже випередила США у декількох військових сферах і планує завершити модернізацію свого війська до 2035 року, перетворивши його на військо «світового класу» до 2049 року.
  • Верховний представник Європейського Союзу по закордонних справах і політиці безпеки Жозеп Боррель  2 лютого відвідає Іран з метою обговорити ядерну угоду.
  • Президент США Дональд Трамп збирається зв’язатися з лідерами європейських країн, які беруть участь в угоді щодо іранської ядерної програми.

ІА "Вголос": НОВИНИ