Мексиканського генерала Сальвадора Сієнфуегоса, який обіймав посаду міністра оборони Мексики з 2012 по 2018 роки, в четвер заарештували в американському Лос-Анджелесі за звинуваченнями у торгівлі наркотиками та відмиванні коштів.

Американські прокурори звинувачують мексиканського генерала в тому, що він вступав в змову з метою постачання наркотиків до США в 2015-2017 роках, дозволяв наркокартелю Н-2 «безкарно діяти» в обмін на хабарі, повідомляє Голос Америки. 

72-річного Сієнфуегоса підозрюють в тому, що він співпрацював зі злочинцями, з якими мав боротись, перебуваючи на високій посаді в своїй країні. Тогочасний президент Мексики Енріке Пенья Нієто долучав військових до «війни проти наркотиків» всередині країни.

Теперішній президент Мексики Андрес Обрадор в п’ятницю заявив, що арешт став свідченням того «як деградувала державна служба під час неоліберального періоду», він запевнив, що він має довіру до теперішніх військових лідерів країни і їх «неможливо корумпувати». Обрадор, який в своїй передвиборчій платформі робив наголос на подоланні корупції, також покладається на військових в програмах боротьби зі злочинністю.

Сієнфуегос – не перший колишній мексиканський високопосадовець, заарештований у США. Минулого року колишнього міністра безпеки країни Ґарсія Луну було заарештовано. Він перебуває під судом в Нью-Йорку за звинуваченнями в отриманні мільйонних хабарів від наркокартелю «Ель Чапо».

Як відомо, нещодавно правоохоронці викрили у Києві угруповання наркоторговців, яке здійснювало контрабанду та продаж наркотиків. За допомогою чат-ботів та інтернет-сайтів злочинці реалізовували продукцію в Україні та інших державах поблизу.

ІА "Вголос": НОВИНИ