Український снукерист Юліан Бойко встановив унікальний рекорд - він став наймолодшим учасником кваліфікації чемпіонату світу в історії турніру.

Про це повідомляє Eurosport. Українець взяв участь у кваліфікації чемпіонату світу, який проходить у Шеффілді (Англія).

14-річний українцю в першому раунді випала честь зіграти з досвіченим малазійцем Тором Чуан Леонгом.

32-річний Леонг переміг українця з рахунком 3:6. Упродовж гри рахунок був рівним (3:3). Та на 18 років старший Леонг все ж зміг вийти вперед і перемогти.

Юліан народився у Києві і став професіоналом 8 червня 2020 року. Він перший гравець серії основних снукерних турнірів для професіоналів з пострадянського простору.

Кваліфікаційний раунд чемпіонату світу проходить в Шеффілді. Головний турнір пройде з 31 липня до 16 серпня. Чинним чемпіоном світу є британець Джадд Трамп.

Вперше український снукерист грав у чемпіонаті світу серед професіоналів. Юліан Бойко став наймолодшим учасником чемпіонату світу в історії снукеру, пише Національна федерація снукеру України.

Інтерес до дебюту українського гравця був настільки великий, що його зустріч з малайзійцем Тором Чуаном Леоном показували на каналі «Eurosport-1».

Зрозуміло, що Юліан дуже сильно нервував і так не зміг впоратися з нервами і зіграти в свій кращий снукер. Помилок було дуже багато. Їх кількість, до речі, і стала Юліану на заваді. Вищий брейк 43 очки та результативність 75,7% – це трохи не ті показники, з якими є підстави розраховувати на перемогу над професійними гравцями.

Як відомо, український біатлоніст, чемпіон світу Дмитро Підручний отримав Орден “За заслуги” III ступеня.

ІА "Вголос": НОВИНИ