З червня 2020 року по червень 2021 року в Україні, за даними Державної  службу статистики,  подорожчали всі продукти тваринного походження.

Про це повідомляє  Укрінформ.

Найбільше  у ціні здорожчала  курятина.  Вартість тушки  у червні становила  68,19 грн за кг,  що на 35,0% дорожче у порівнянні з минулим роком;  куряче  філе подорожчало майже на 30% і його вартість  - 107,62 грн.

Далі рейтинг виглядає так: яйця – 22,09 грн за десяток( на 15,7% дорожче); яловичина – 160,94 грн за кг (на 12,8% дорожче); сало - 82,93 грн за кг (на 12,4% дорожче). Морожена риба подорожчала трохи більше, як на 5% і коштує в середньому  85 гривень . А от  вартість свинини за рік  змінилась лише на 1 відсоток і становить   - 120 гривень  за кілограм.

Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 5,9% (до 26,42 грн за кг); сири м’які жирні – на 9,3% (до 116,61 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 10,2% (до 68,17 грн за кг); вершкове масло – на 8,1% (до 46,79 грн за 200 г).

ІА "Вголос": НОВИНИ