З червня 2020 року по червень 2021 року в Україні, за даними Державної службу статистики, подорожчали всі продукти тваринного походження.
Про це повідомляє Укрінформ.
Найбільше у ціні здорожчала курятина. Вартість тушки у червні становила 68,19 грн за кг, що на 35,0% дорожче у порівнянні з минулим роком; куряче філе подорожчало майже на 30% і його вартість - 107,62 грн.
Далі рейтинг виглядає так: яйця – 22,09 грн за десяток( на 15,7% дорожче); яловичина – 160,94 грн за кг (на 12,8% дорожче); сало - 82,93 грн за кг (на 12,4% дорожче). Морожена риба подорожчала трохи більше, як на 5% і коштує в середньому 85 гривень . А от вартість свинини за рік змінилась лише на 1 відсоток і становить - 120 гривень за кілограм.
Молоко пастеризоване жирністю до 2,6% за вказаний період зросло у ціні на 5,9% (до 26,42 грн за кг); сири м’які жирні – на 9,3% (до 116,61 грн за кг); сметана жирністю до 15% – на 10,2% (до 68,17 грн за кг); вершкове масло – на 8,1% (до 46,79 грн за 200 г).
ІА "Вголос": НОВИНИ