Три автомобілі, які були ввезені в Україну як гуманітарна допомога для потреб ЗСУ продав мешканець Львова за 17 500 доларів США стороннім особам.

Про це повідомляє прокуратура Львівської області. 

За даними слідства, підозрюваний за 17 500 доларів США продав три автомобілі, ввезенні в Україну як гуманітарна допомога для потреб ЗСУ.

Вартість вищезгаданих транспортних засобів, які  переобладнані для потреб військових, становить понад пів мільйона гривень.

Також, як уточнили в поліції Львівщини, зловмисник через благодійні організації завозив транспортні засоби з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил України. 

В ході слідства поліцейські встановили, що за такою «схемою» йому вдалось перевезти близько 20 пікапів із нульовим розмитненням. Однак, замість відправити їх на фронт, продавав жителям Львівської та інших областей за готівку.
 
Під час спроби ввезення з ЄС чергових двох авто через пункт пропуску на
Львівщині оперативники та слідчі затримали пособника організатора «схеми». На місці у зловмисника вилучили 17 400 доларів США та пікапи.
 

 
Крім того, за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці виявили митні декларації на автомобілі, іншу документацію щодо перевезення через державний кордон автомобілів за розробленою злочинною схемою, мобільні телефони, «чорнові» записи та 5 транспортних засобів, оформлених як гуманітарний вантаж для потреб ЗСУ.
 
Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині дружина колишнього військового очікувала російських окупантів з квітами. 

ІА "Вголос": НОВИНИ