Дебютант світової першості здобув “золото” у ваговій категорії до 71 кг

Український спортсмен, 19-річний Юрій Захарєєв із Білгорода-Дністровського став переможцем ХХІ чемпіонату світу з боксу, що проходив у Белграді, Сербія. Ця першість була дебютною для молодого боксера на дорослому рівні.

Про це повідомляє Укрінформ.

Українець став чемпіоном у ваговій категорії до 71 кг. У фіналі він здобув переконливу перемогу над росіянином Вадимом Мусаєвим – 5:0.

Бронзову медаль отримали Албан Бекірі з Албанії та азербайджанець Сархан Алієв.

Захарєєв за свою перемогу також отримає 100 тисяч доларів призових.

“Золото” Юрія – єдина медаль України на цій першості. І сьома золота нагорода за увесь час виступів українців на чемпіонатах світу. У попередні роки найкращими у світі у різних вагових категоріях серед любителів ставали: Василь Ломаченко (2009, 2011), Олександр Усик (2011), Тарас Шелестюк (2011), Євген Хитров (2011), Олександр Хижняк (2017).

Хто такий Юрій Захарєєв

Юрій народився 19 вересня 2002 року у Авдіївці Одеської області. Зараз проживає у Білгороді-Дністровському. Перемога на чемпіонаті світу – перший великий успіх у дорослому боксі. До цього часу ставав чемпіоном світу та Європи серед юнаків і чемпіоном Європи серед юніорів. На любительському ринзі провів 16 боїв, здобув 16 перемог – одну нокаутом.

Нагадаємо, українець Олександр Баран 5 листопада став срібним призером 30-ого чемпіонату світу серед найсильніших пожежників-рятувальників, який зараз триває у місті Форт Пірс штату Флорида у США.

ІА "Вголос": НОВИНИ