Сьогодні, 23 серпня, відбувся благодійний концерт Національного академічного театру опери та балету ім. Т.Г. Шевченка. За 3,5 млн грн його організував підприємець з Винників, ФОП Богдан Тріль.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, який опублікував кошторис свата на своїй сторінці в Facebook

Кошторис витрат на організацію благодійного концерту. Фото: Центр протидії корупції

«Левова частка коштів піде на вуличну локацію, а саме на декорування святкового намету – 2 млн грн. На забезпечення музичного супроводу локації піде 291 тисяча грн. На костюми та реквізити – ще 350 тисяч. От цікаво, чим же можна декорувати намет, щоб вартість сягнула аж 2 млн грн? », - пишуть в Центрі протидії корупції. 

Своєю чергою журналісти видання «Наші гроші» звернули увагу на цікавий факт: без жодних тендерів Богдан Тріль «освоїв» кілька великих тендерів у культурній сфері. Зокрема Концерт на вул. Хрещатик та Майдані Незалежності за 19,90 млн грн організує ТОВ «Спецекспотрейд», одним з бенефіціарів якого він є. Хто, за що, і які гроші отримає, так само не відому, як і в попередньому  випадку. Втім суми закладені достатньо суттєві. Зокрема на послуги гримерів та костюмерів виділено 3,94 млн грн, а на спецефекти та реквізит 5,18 млн грн.

Фото: Цензор.нет

Серед бенефіцеарів «Спецекспотрейду»  – киянин Юрій Біловус та львів'янин Богдан Тріль. Біловус раніше був директором фірми «Євромедіа Україна» відомого продюсера Павла Грицака, що займалось організацією конкурсів Eurovision у Києві. Однак саме «Спецекспотрейд» у відкритих джерелах ще не згадувались як організатори якихось визначних подій. У Біловуса і Тріля є також громадська організація «Відкритий напрямок ЮА».

Як стало відомо журналістам «Вголос», Богдан Тріль також зареєстрований як ФОП на території Львівської ОТГ, у Винниках. Згідно з даними системи YouControl, він займається виробництвом кіно та відео фільмів та  телевізійних програм. Вдалось знайти також відео інтерв'ю з Богданом Трільом на yoytube-каналі Culturno. В ньому його представляють як продюсера першого англомовного тревел шоу Discover Destination UA


ІА "Вголос": НОВИНИ