Такий вирок за розповсюдження порноматеріалів ухвалив Лановецький районний суд. Диск з порно засуджений місцевий мешканець продав знайомому в центрі містечка Ланівці, що на Тернопільщині.

Про це стало відомо з вироку суду. 

Сама подія відбулась ще в травні минулого року, однак до розгляду в судді дійшло лише 22 вересня 2021-го року. З матеріалів провадження відомо, що неназваний обвинувачений планував збути 5 оптичних дисків у паперовому згортку з написом «Порно ХХХ». 

23 травня 2020-го року обвинувачений зустрівся з товаришем, який придбав у нього один диск за ціною 50 грн.  Як вказано в рішенні суду, таким чином підсудний “порушив суспільну мораль у сфері статевих стосунків” відповідно до законодавства України.

Щиросердне каяття

На судовому засіданні чоловік визнав свою провину та покаявся у вчиненому. Підсудний заявив, що диски з порно він випадково знайшов в себе вдома, та вирішив продати. 

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у переміщенні з метою збуту й продажу відеопродукції порнографічного характеру. В якості покарання підсудному призначили обмеження волі терміном на 2 роки. Втім, з огляду на пом'якшувальні обставини його звільнили від відбування покарання  та призначили на 1 рік випробувальний термін.

Відтепер чоловік зобов'язаний регулярно реєструватись в уповноваженому органі з питань пробації, а також сплатити 1 144 гривні за проведення судової мистецтвознавчої експертизи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ