Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Лариса Середяк зазначила, що експертна група встановила поріг «склав / не склав» з української мови та літератури, який становить 22 бали. Тож 8,4% учасників ЗНО з української мови та літератури (а це 22 тисячі осіб) не подолали пороговий бал.

Також директор ЛРЦОЯО зазначила, що тестування показало, що абітурієнти письмово не вміють висловлювати свою думку: 20% учасників ЗНО не написали жодного слова у творчому завданні.

Водночас ЗНО, за словами Лариси Середяк, виконало свої функції як державна підсумкова атестація. Результати за рівнями досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів такі: високий рівень – 11%, достатній – 29%, середній – 41% та початковий – 19%.

Як відомо, всі результати ЗНО розміщено на інформаційних сторінках абітурієнтів, вхід на які відбувається через сайт Українського центру оцінювання якості освіти чи сторінку  Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти за номером сертифіката і пін-кодом.

Як писав «Вголос», 13 травня Український центр оцінювання якості освіти оголосив результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури, що відбулося 24 квітня. 

ІА "Вголос": НОВИНИ