Як повідомляє RP.pl, про це йдеться у щорічній доповіді Комітету із захисту журналістів (CPJ).

Найнебезпечнішим місцем для журналістів третій рік поспіль стала Сирія, в якій 2014-го загинуло 17 журналістів. Починаючи з 2011 року, коли в Сирії вибухнув конфлікт, під час професійної діяльності загинули вже 79 журналістів.

У конфлікті на Сході України загинули п'ять журналістів та два інші працівники засобів масової інформації. Вперше Комітет із захисту журналістів повідомив про вбивства в Україні 2001 року.

CPJ зазначає, що 2014-го вперше за кілька років трапилися випадки вбивств журналістів у таких країнах, як Парагвай і М'янма.

Торік загинули щонайменше 70 журналістів, а останні три роки були найкривавішими для представників ЗМІ, починаючи з 1992 року, відколи CPJ почав готувати таку статистику.

Комітет із захисту журналістів також повідомляє, що він, як і раніше, розслідує справи про смерть принаймні 18 журналістів. Готуючи звіт, організація не враховує загибелі журналістів, які померли від хвороби, внаслідок автомобільних аварій чи інших надзвичайних подій, тобто коли їхня смерть не є результатом навмисних дій.

ІА "Вголос": НОВИНИ