Вранці 14 січня прикордонники відділу «Вилок» Мукачівського загону витягнули з води 21-річного киянина, який ледве не загинув, намагаючись переплисти Тису та дістатись до Угорщини.

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Дослухавшись «дружньої» поради колеги по роботі, молодик скористався послугами ділків з телеграм каналу, які за 5 тисяч доларів обіцяли організувати йому безперешкодний перетин кордону. Як покидатиме країну, киянину не сказали, запевнивши, що цей спосіб перевірений та абсолютно безпечний.
Тож чоловік прибув у село Вилок. Перетинати кордон йому було запропонували вночі. Після передачі грошей,  переправники вказали чоловікові напрям руху та зникли. Про те, що шлях до сусідньої Угорщини пролягатиме через річку, молодик дізнався вже на березі Тиси.
Зіскочивши з обриву у крижану воду з потужною течією, киянин зрозумів, що потрапив у небезпечну пастку, вхопився за гілки дерев, вкритих водою та льодом, але через сильний холод вибратися самостійно з річки вже не зміг. На щастя, чоловік встиг повідомити про те, що сталося працівників швидкої допомоги та скинув їм геолокацію свого місцезнаходження.
Отриману інформацію медики передали прикордонникам, які вже за кілька хвилин знайшли порушника та витягнули його на берег. Медики оглянули потерпілого, госпіталізації він не потребував.

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону врятованого киянина.

ІА "Вголос": НОВИНИ