27 вересня 1998 року була заснована корпорація Google. Сьогодні вона є найпопулярнішим пошуковиком у світі. Як звичайний стартап зумів монополізувати ринок, а корпорація Google Inc стала однією з найуспішніших у світі – далі в матеріалі.

Як передає 24 канал, неофіційно історія компанії розпочинається у 1996 році, коли два випускники Стенфорда Ларрі Пейдж і Сергій Брін розпочали роботу над ідеєю альтернативного пошуковика.

Зауважимо, що тоді конкуренти індексували веб-сторінки та видавали результати у порядку, визначеному найкращими збігами за ключовими словами в пошуковому запиті. Натомість стартап Бріна та Пейджа BackRub, перш за все, показував ті сторінки, на які вела найбільша кількість так званих перехресних посилань.

Таким чином, це фактично стало початком майбутнього гіганта техноіндустрії. У 1997 році PageRan перейменували в Google, а в 1998 році засновники зареєстрували Google, Inc. зі статутним капіталом у 100 тисяч доларів, залученими від співзасновника Sun Microsystems Енді Бехтольшайма. Згодом команда перебралася до гаражу Сьюзан Войчицьки, яка сьогодні очолює YouTube. І з цього моменту Google лише розвивався та розвивався.

Через пандемію коронавірусу Google у травні 2020 року розпочала поступово надавати безкоштовний доступ до сервісу фідеоконференцій Google Meet, яким можуть безкоштовно користуватися юзери по всьому світу, в тому числі й українці. Так компанія хоче залучити нових користувачів і стати повноцінним конкурентом для подібних сервісів – Zoom, Skype і Facebook Messenger.

Ще однією важливою подією 2020 року можна вважати наймасштабнішу хакерську атаку на фірмовий браузер Chrome за всю історію його існування. Жертвами могли стати 32 мільйони користувачів.

Раніше повідомлялося, що з допомогою Google та Ocean Cleanup Group (OCG) створено пошукову систему, яка допомагає очистити океан: вже вилучено понад 100 тонн морського пластику.

ІА "Вголос": НОВИНИ