У четвер, 25 січня, Львів проведе в останню путь військовослужбовців Михайла Бойкова та Василя Борисенка.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Василь Борисенко (16.10.1991-03.01.2024)

Навчався у загальноосвітній школі у Брюховичах. Після завершення навчання здобув професійно-технічну освіту у місті Кам’янка-Бузька Львівської області.

Протягом останнього періоду проживав у Івано-Франківську, працював у будівельній сфері. За словами близьких, був надзвичайно чуйною, дружелюбною і неконфліктною людиною, любив життя.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, став на захист держави від загарбників. Виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Василя Борисенка залишилися мама, три сестри, хрещені батьки, тітки, племінниці, друзі та побратими. 

Михайло Бойков (10.01.1982-11.01.2024)

У дитинстві Михайло мешкав на вулиці Вірменській. Навчався у колишній Загальноосвітній школі №35 міста Львова та у Середній загальноосвітній школі №62. Після завершення навчання проходив військову службу у місті Броди Львівської області. 

Певний період проживав у столиці, а протягом останнього часу займався ремонтними роботами у Львові. За словами рідних, був майстром на всі руки, винятково творчою людиною та мав надзвичайний хист до малювання.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Після проходження навчань у Великобританії, виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 225-го окремого батальйону територіальної оборони 127-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони ЗСУ.

У Михайла Бойкова залишилися мама, дружина, 8-річний син та сестра.

ІА "Вголос": НОВИНИ