Як повідомляє «Інтерфакс», таким чином, вони виявили тіла 26 осіб.

Раніше вже було знайдено 19 чоловік. Згодом кількість жертв зросла до 25.

«Виявлено ще одного загиблого. Таким чином, загальне число жертв становить 26 осіб. Всього ми сьогодні знайшли тіла шістьох загиблих – чотирьох в квартирах і двох в колекторах», – сказав Зубовский.

Раніше прокурор попереджав, що число жертв буде рости, оскільки робота з обстеження місць перебування потенційних споживачів сурогату ще не завершена.

Масове отруєння сурогатним алкоголем сталося в мікрорайоні Ново-Леніно Іркутська. Постраждалі чоловіки і жінки у віці 35-50 років надходили в медустанови протягом суботи і неділі. За попередніми даними всі вони вживали парфумерний косметичний засіб «Бояришник», на етикетці якого було розміщено попередження про заборону внутрішнього застосування.

МОЗ регіону повідомило, що отруєння викликав метиловий спирт або метанол.

Виявлено дві торгові точки, де продавалася спиртовмісна рідина, виявлений виробник сурогату. Слідчі затримали двох підозрюваних в розповсюдженні настоянки.

За фактом масового отруєння порушено кримінальну справу за статтею «Виробництво, зберігання, збут товарів, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело до смерті двох і більше осіб».

-

ІА "Вголос": НОВИНИ