54-річна уродженка рф, яка близько тридцяти років проживає на Яворівщині та має громадянство України публічно підтримувала «путінський режим» та виправдовувала війну росії проти нашої держави.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області.

На особистих сторінках в соціальних мережах зловмисниця розпалювала національну ворожнечу, підтримували політику країни-терористки щодо війни в Україні та поширювали матеріали з забороненою комуністичною символікою.
 
Зібравши доказову базу слідчі спецслужби відкрили кримінальні провадження за:
 
- ч. 1 ст. 161(порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
- ч. 1 ст. 436-1(поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів);
- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.
 
Фігурантці вже повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії.
 
Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині суд призначив покарання чоловікові, який вчинив наругу над пам'ятником Степанові Бандері. 

ІА "Вголос": НОВИНИ