Триває тридцять друга доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

За повідомленням від Генштабу, ворог на тимчасово зайнятих територіях продовжує порушувати вимоги Міжнародного гуманітарного права вдається до викрадення та залякування місцевих мешканців, утримує цивільних громадян України у заручниках.

У зв’язку з порушенням підрозділами Сил оборони тилового постачання російських окупантів, в населених пунктах Іванків та Оране окупанти просять у населення їжу, поводяться не агресивно, фактів мародерства не зафіксовано.

Російські окупанти продовжують мілітаризувати зону відчуження Чорнобильської АЕС.

"Відзначається продовження мілітаризації російськими окупаційними військами зони відчуження Чорнобильської АЕС.

Це серйозно підвищує ризик пошкодження ізоляційних споруд, що побудовані над четвертим енергоблоком станції після її вибуху в 1986 році. Таке пошкодження неминуче призведе до потрапляння в атмосферу значної кількості радіоактивного пилу та зараження ним не лише України, але й інших країн Європи", - повідомив Генштаб.

Рашисти ігнорують загрози та застереження та продовжують транспортувати та зберігати значну кількість боєприпасів в безпосередній близькості від атомної станції.

«Десятки тон реактивних снарядів, снарядів для ствольної артилерії, мінометних боєприпасів щодня транспортуються підрозділами Східного воєнного округу збройних сил російської федерації з бази тилового забезпечення, що розгорнута в Наровлянському районі Гомельської області республіки білорусь», - сказано у повідомленні.

В місті Чорнобиль окупанти розгорнули тимчасовий пункт управління, а також командний пункт 38-ї окремої мотострілецької бригади.

За наявною інформацією, російські окупаційні війська дедалі частіше використовують старі та некондиційні боєприпаси.

«Сили оборони продовжують систематично завдавати втрат ворогу на всіх напрямках. Віримо в Збройні Сили України! Разом переможемо! Слава Україні!», - підсумували в Генштабі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ