Про це повідомляє Укрінформ.

«Російське керівництво збільшує кількість військ неподалік кордонів з Україною. Зокрема, під виглядом участі у маневрах «Восток-2018» у райони зосередження вздовж українського кордону зі східних регіонів Росії переміщено окремі військові частини на штатній техніці, у т.ч. артилерійські підрозділи, які мають на озброєнні РСЗВ «Ураган», - зазначив речник Міноборони.

Також Гуцуляк сказав, що у зазначених районах розгорнуто військові польові табори, на базі яких формуються спеціальні загони для забезпечення прихованої ротації та посилення передових позицій з’єднань і частин 1 та 2 Армійських корпусів ЗС РФ.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що частина загонів т.зв. «новобранців» комплектується виключно представниками Дагестану і Чечні. Водночас там формуються і т.зв. «казачі загони», частина з яких вже прибула у підпорядкування 1 АК РФ.

Крім того, Гуцуляк наголосив, що під виглядом маневрів командування ЗС РФ здійснює транспортування до кордону з Україною нових партій озброєння, інженерного обладнання та іншого майна для прихованої передачі до частин і підрозділів російсько-терористичних військ.

Зазначимо також, що в окупованому Криму росіяни проводять чергові незаконні військові навчання.

ІА "Вголос": НОВИНИ