За пропозицією депутата Ігоря Барановського на комісію було запрошено батьків дітей з особливими потребами.

Рішенням комісії доручено департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА провести громадські слухання з питання реорганізації обласного дитячого психоневрологічного диспансеру, а саме питання вилучити з порядку денного сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 18 вересня 2018 року.

Ініціатори петиції просять не допустити закриття комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер". Згідно з проектом рішення 1067-ПР (дата оприлюднення 26.04.2018) планується провести реорганізацію даного закладу шляхом приєднання до комунального закладу Львівської обласної ради "Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр".

Як зазначається у петиції, сьогодні на обліку у дитячому психоневрологічному диспансері перебувають близько 14 000 осіб зі всієї області, для яких виділено 60 ліжко-місць та 30 місць денного стаціонару.

Очевидно, що для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру взяти на баланс таку кількість хворих та надати своєчасне обслуговування - це непосильне завдання, яке у свою чергу призведе до погіршення якості медичних послуг достатньо особливій категорії дітей.

За статистикою, протягом останнього року дитяча інвалідність по психіатрії зросла майже у півтора рази. Є гостра потреба у розширенні штату кваліфікованого персоналу. Натомість Департамент охорони здоров'я ЛОДА пропонує реорганізацію, яка, очевидно, потягне за собою скорочення робочих місць для й так не достатньої кількості спеціалістів.

Окрім того, на засіданні майнової комісії присутня директор департаменту охорони здоров`я розповіла про справжні мотиви реорганізації дитячого диспансеру.

З`ясувалося, що диспансер розташовується у дуже привабливому приміщенні по вулиці Драгоманова, 58 із земельною ділянкою приблизно 0,3 га.

Наміри департаменту спільно з управлінням майна спільно власності облради – продати це приміщення, а виручені гроші нібито скерувати на потреби галузі охорони здоров`я.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ