Це стало зрозуміло, коли ця ділянка з’явився на кадастровій карті, пишуть Наші гроші з посиланням на «Запорізький центр розслідувань».

Запорізька міськрада нещодавно надала фірмі 38 гектарів, які знаходиться на пустирі між селищем ДД і північною частиною третього Шевченківського мікрорайону, поруч з виходом вулиці Ігоря Сікорського на трасу Харків-Сімферополь.

Згідно із затвердженим в минулому році Генпланом, на виділеній ділянці повинні знаходитися багатоповерхові житлові будинки, дитячі садки і торговий центр. А сонячна станція, як промисловий об’єкт, повинна знаходитися на землях, відведених Генпланом під промисловість.

Директор «Солар Парк Девелопмент» – Ігор Скляр, який володіє ТОВ «Стимул-сіті». Ця фірма має 40% в компанії ТОВ «Азимут Трейдінг Груп», пов’язаної з депутатом Запорізької міськради і головою її бюджетної комісії Русланом Божко.

На думку журналістів, це землевідведення, а також надання Запорізькою міськрадою ТОВ «Індустріал Солар» екс-менеджера бізнесмена Ріната Ахметова Євгена Штепури 38,8 га під будівництво сонячної електростанції, свідчать про те, що виділення землі під сонячні станції є лише приводом, щоб відвести ці землі без конкурсу.

«Надалі, ділянки будуть продані відповідним покупцям шляхом уступки корпоративних прав на фірму-орендаря, а цільове призначення змінять через сесію міськради», – вважають у «Запорізькому центрі розслідувань».

ІА "Вголос": НОВИНИ