Новий ватажок терористичної «ДНР» Денис Пушилін ліквідував «міністерство оборони». Такий висновок можна зробити з даних, розміщених на сайті угруповання, також про це говорять журналіст і один із колишніх високопоставлених бойовиків Олександр Ходаковський, пишуть «Новини Донбасу».

При Олександрі Захарченку «міноборони» бойовиків очолював Ігор Кононов. Журналіст Сергій Білоус, який працює в окупованому Донецьку, стверджує, що це пов'язано з Мінськими угодами.

«Сьогодні за кількома джерелами пройшла інформація, що «Міністерство Оборони «ДНР» - скасовується. Одна з причин - нібито Мінські угоди, за яким може існувати народна міліція, але не міністерство оборони», - написав він у своєму Telegram-каналі.

За словами Білоуса, усі формування, які перебували у підпорядкуванні «міноборони», будуть поставлені перед вибором - розпуск або інтеграція в так званий «1-й Корпус» або «внутрішні війська МВС».

Ватажок банди «Восток» Олександр Ходаковський теж повідомляє про ліквідацію «міноборони».

«Оприлюднений список нового складу «кабміну», затверджений Денисом Пушиліним, як в. о. голови, вже не містить у своєму переліку «міністра оборони». Слід вважати - ліквідований. В цілому «кабмін» теж «в. о.». До виборів», - написав він у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, Дениса Пушиліна обрали главою ДНР після загибелі Олександра Захарченка.

Згодом помічник президента РФ Владислав Сурков висловив свою підтримку новому ватажку бойовиків ОРДО.

31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель Захарченка у центрі Донецька у ресторані «Сєпар».

Згодом СБУ підтвердила інформацію про загибель глави ДНР у Донецьку. Також з'явилися перші фото та відео з місця вбивства.

Глава РФ Володимир Путін звинуватив у вбивстві Україну. Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею про «міжнародний тероризм».

Водночас в МЗС України заявили, що швидка реакція МЗС РФ щодо вбивства Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

ІА "Вголос": НОВИНИ