Про це йдеться у заяві речниці ЄС Майї Косьянчич, опублікованій у суботу, пише Українська правда.

У тексті підкреслюється, що Європейський Союз повністю підтримує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в межах своїх міжнародно визнаних кордонів.

У ЄС наголошують, що реалізація мінських угод всіма сторонами є ключем до досягнення стійкого мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«У цьому контексті оголошення про те, що так звані «вибори» відбудуться у так званій «Луганській Народній Республіці» та «Донецькій Народній Республіці» 11 листопада 2018 року, суперечить духу та букві мінських угод, які мають конкретні положення щодо організації місцевих виборів у цьому регіоні», - заявили в Євросоюзі.

Там закликали уникати будь-яких кроків, які перешкоджатимуть реалізації мінських угод.

«Ми сподіваємось, що в цьому відношенні Росія, зокрема, повністю використає свій вплив на сепаратистів», - йдеться у заяві.

Нагадаємо, у терористичній «ДНР» замість вбитого Олександра Захарченка новим ватажком призначили Дениса Пушиліна, який раніше був «спікером парламенту». Разом з тим в обох терористичних «республіках («Л/ДНР») також призначили дату незаконних виборів – 11 листопада.

Екс-президент, представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що рішення про проведення «виборів» у так званих «Л/ДНР» може поставити під загрозу Мінський процес.

ІА "Вголос": НОВИНИ