Про це заявили у Державному департаменті США, передає Укрінформ.

«Державний департамент відкликав послів США у Домініканській республіці та Сальвадорі, а також тимчасово повіреного у справах Панами для консультацій, пов’язаних із нещодавнім рішенням більше не визнавати Тайвань», – йдеться у повідомленні.

У Держдепі додали, що три дипломати «зустрінуться із керівництвом уряду США для обговорення шляхів, як США можуть підтримати сильні, незалежні, демократичні інститути та економіки в Центральній Америці та Карибському басейні».

Зазначимо, що Ель-Сальвадор розірвав відносини із Тайванем минулого місяця, Домініканська республіка – у травні, а Панама – минулого року. Тайвань тепер має офіційні відносини всього із 17 країнами, більшість із яких – малі й слаборозвинені держави.

Додамо також, що США не мають офіційних дипломатичних відносин із Тайванем, але підтримують острівну державу на міжнародній арені.

Китай вважає Тайвань частиною своєї території і часто вимагає від інших держав розірвати відносини із Тайпеєм в обмін на фінансову допомогу. Пекін ніколи не заперечував свою готовність застосувати силу для повернення контролю над Тайванем, який відділився від КНР після громадянської війни у 1949 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ