У Херсонській області на пунктах пропуску через адмінкордон із окупованим Кримом зафіксовано 37 випадків отруєння прикордонників через шкідливі викиди на заводі «Кримський титан».

Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

За його словами, всі постраждалі прикордонники служать на КПВВ «Каланчак». В усіх постраждалих виявили схожі симптоми: діарея і ураження органів дихання.

«Вчора, коли вітер із боку Криму подув, на КПВВ «Каланчак» у 37 прикордонників погіршився стан. З'явилися діарея, печіння в органах дихання», - сказав Гордєєв.

Він нагадав, що у зв'язку із ситуацією, що склалася, роботу КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка», які розташовані на адмінкордоні з Кримом, було припинено. Стан більшості прикордонників покращився після надання їм допомоги на місці. П'ятьох осіб, у яких виникли більш серйозні проблеми, госпіталізували в розташований в Одесі госпіталь Держприкордонслужби.

На даний момент КПВВ «Каланчак» і «Чаплинка» закриті на виїзд до Криму. На пунктах пропуску організовані мобільні медпункти.

Як писав «Вголос», 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини.

Після того, як на території окупованого Росією українського півострова Крим, стався викид невідомої речовини, на погане самопочуття почали скаржитися жителі Херсонської області.

Україна передала інформацію про викиди в ООН, ОБСЄ, ВООЗ і Міжнародний комітет Червоного Хреста.

4 вересня з'явилась інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Робота місцевого заводу «Титан» була зупинена на два тижні, а у школах регіону оголосили позапланові канікули та дітей.

На адмінмежі із анексованим Кримом на нудоту та головний біль почали скаржитись прикордонники. Контрольні пункти в'їзду-виїзду «Каланчак» і «Чаплинка» на адміністративному кордоні з окупованим Кримом тимчасово призупинили свою роботу в зв'язку з екологічною ситуацією з кримським заводом.

15 дітей із підозрою на хімічне отруєння шпиталізували до Херсонської обласної лікарні. Припускають, що діти отруїлися від викидів із заводу «Кримський титан».

Згодом стало відомо, що школи та дитячі садки у населених пунктах Каланчацького і Чаплинського районів Херсонщини, які розташовані у зоні впливу виробничої діяльності «Титану», призупинять навчання.

У міністерстві екології та природних ресурсів України причиною негативного впливу «Кримського титану» на навколишнє середовище і здоров'я людей назвали викиди в атмосферу, які здійснює завод.

У мережу також виклали відео з епіцентру хімічної катастрофи в Армянську.

ІА "Вголос": НОВИНИ