Голова Львівського крайового братства Олесь Гуменюк, якого вважають «хрещеним батьком» Ліцею, у коментарі кореспонденту «Вголосу» зазначив, що причиною заміни директора можуть бути наміри захоплення земельної ділянки, де розташований навчальний заклад (вул. Пасічна, 68).

«Ми підтримуємо Романа Саляка і те рейдерство ми засудили. Ми написали листи від братства з нашими підписами щодо незаконного звільнення до Президента і обласної ради. Влада просто хоче перевести ліцей у Червоноград і дерибанити його землю у Львові».

Олесь Гуменюк зазначив, що братство допомагало Ліцею: «Коли на початку 2000-х років їм зняли з фінансування – ми збирали хлопцям продукти. Ірину Калинець, яка допомагала створювати навчальний заклад, вважають «хресною матір’ю» Ліцею, а мене «хрещеним батьком».

Голова Львівського братства також висловив обуренням цьогорічним святкуванням «1 дзвоника» у Ліцеї. «Мене кожного року запрошували. Я давав настанови для молодих новобранців. Говорив, що ви сюди приходите одними, а виходите іншими – націоналістами». Однак, цього року нове керівництво Ліцею не запросило Олеся Гуменюка на День знань.

Зазначимо, що вперше від початку російсько-української війни на сході України також не було вшановано хвилиною мовчання: 10 випускників ліцею, які загинули в АТО, Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка, який закінчив цей навчальний заклад, та шістдесятницю Ірину Калинець. Зазначимо, що Романа Саляка звільнили у 20-х числах серпня. Профспілка вважає це протиправним. Раніше Ігор Калинець також це засудив.

ІА "Вголос": НОВИНИ