Ми завжди шукаємо «чарівну таблетку від усього», яка могла б разом поліпшити наше здоров'я. Часто те, що ми шукаємо, вже можна знайти в природі. Мед – чудовий приклад, пише «Краса і здоров'я».

Ось 8 речей, які трапляються з вашим тілом, якщо ви починаєте їсти мед кожен день.

1. Поліпшується стан шкіри

Мед містить антиоксиданти, вітаміни і білки, які при регулярному споживанні можуть очищати організм від різних токсинів.

Крім цього, антибактеріальні властивості меду допомагають поліпшити стан шкіри.

Наприклад, багато хто використовує «медові маски», які дійсно працюють. Медова маска – заспокійливий і чудовий варіант.

2. Спалюється зайву вагу

Якщо у вас є кілька зайвих кілограмів, більшість лікарів і експертів рекомендують знизити споживання цукру.

Мед – чудовий альтернативний підсолоджувач, оскільки він підтримує рівень цукру в крові, але при цьому допоможе вам скинути вагу. Мед містить вітамін B6, фолієву кислоту, вітамін C, залізо, кальцій, натрій, цинк, калій, фосфор і мінерали, які, як відомо, прискорюють метаболізм.

Дослідження також показали, що заміна цукру медом також може знизити ризик серцево-судинних захворювань у людей з ожирінням.

3. Знижується рівень холестерину

Мед, само собою, не призводить до накопичення холестерину, але це ще не все. BBC пише, що згідно з дослідженнями в Університеті штату Іллінойс і інших, вітаміни і мінерали в меді можуть допомогти знизити рівень «поганого» холестерину.

Добова доза меду робить благотворний вплив на рівень антиоксидантних сполук в організмі, що також є частиною боротьби з холестерином.

4. Зміцнюється серце

Дослідження показують, що антиоксиданти в меді можуть запобігти створенню бляшок і звуженню артерій, допомагаючи боротися з рядом серцево-судинних захворювань.

У дослідженні взяло участь 25 чоловіків у віці від 8 до 68 років. Вони випивали суміш з 4 столових ложок меду і склянки води. Виявилося, що це підвищує рівень антиоксидантів у крові.

5. Поліпшується пам'ять

Мед знімає стрес – але чи знаєте ви, що він може поліпшити пам'ять?

За словами дослідника Метью Бреннеке, мед також має здатність допомогти організму абсорбувати кальцій, який благотворно впливає на функцію мозку.

6. Зникає безсоння

Мед може допомогти людям, що мають проблеми зі сном. Як цукор, мед викликає підвищення інсуліну і вивільнення серотоніну – гормону, який покращує наш настрій і приносить відчуття щастя.

«Тіло перетворює серотонін в мелатонін, хімічна сполука, яка регулює довжину і якість сну», – каже Рене Фіцек, фахівець зі здорового харчування в Сіетлі.

7. Поліпшується травлення

Мед володіє антибактеріальними властивостями, тому багато рекомендують їсти ложку меду натщесерце.

Цей простий трюк може допомогти запобігти різним захворюванням, пов'язані з шлунково-кишковим трактом, згідно з кількома дослідженнями.

Дослідники вважають, що коли мед проходить через шлунок, він може протидіяти бактеріям і залікувати невеликі рани в слизовій оболонці.

8. Ви, нарешті, можете розслабитися

Деякі люди не вірять, що стакан теплого молока з медом допоможе заснути. Але якщо ви не вірите нам – послухайте дослідників.

Голландське дослідження пояснило, чому тільки тепле молоко з медом допоможе заспокоїтися і плавно зануритися в сон.

Щоб амінокислота триптофану в молоці заробила, їй потрібен інсулін. Інсулін утворюється, коли ми їмо щось солодке – тому ложка меду в склянці теплого молока допоможе вам чудово відпочити.

ІА "Вголос": НОВИНИ