Про це повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок, яке транслювалось в ефірі українських телеканалів, пише Європейська правда.

«Президент повернувся зі Сполучених Штатів, де провів в останню путь великого друга України сенатора Джона Маккейна.

Тому президент України звертається і просить фракції парламенту підтримати його звернення до міської ради Києва про перейменування вулиці Івана Кудрі, терориста, чекіста і оперативника, який діяв проти українського національно-визвольного руху, на ім’я сенатора Джона Маккейна», - сказала Луценко.

Нагадаємо, Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня. Згодом стало відомо, що Президент США Дональд Трамп не буде присутній на похороні Маккейна, згідно з волею померлого сенатора. Поховають сенатора в місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

Джон Маккейн народився у сім’ї військових. Його батько та дід були чотиризірковими адміралами ВМС США. Закінчивши військову академію в Аннаполісі Джон Маккейн став офіцером військово-морської авіації. Ветеран В’єтнамської війни, він був збитий над Ханоєм та п’ять років перебував у в’єтнамському полоні. За військові заслуги Джон Маккейн був нагороджений медалями «Пурпурне серце», «Легіон Честі», Срібною та Бронзовою зірками.

У 1982 році Маккейн був обраний до Палати Представників Конгресу США, а в 1992 – сенатором від штату Аризона. Двічі Маккейн балотувався на посаду президента США.

ІА "Вголос": НОВИНИ