Крім того, українцям дають гарні прогнози на зростання зарплат, принаймні працедавці вказують більші суми у вакансіях, які розміщують, пише ТСН.

А висококваліфіковані спеціалісти, яких в Україні дефіцит, наприклад, інженери, зможуть і самі диктувати розмір свого заробітку.

За словами Сергія Марченка, засновника рекрутингової агенції «Borsch», працедавці зіткнулися з великими проблемами у пошуках співробітників ще від початку 2018 року.

«Зростання економіки разом із трудовою міграцією, що зросла, зробило і так не дуже ємний ринок фахівців ще вужчим, і знайти кваліфікованого працівника стає все важче. Осінь – традиційний початок бізнес-сезону і кадровий голод підприємств стане ще більш відчутним. Це дає додаткові можливості претендентам. Особливо, жителям великих міст. Якщо раніше здобувачів мордували великою кількістю співбесід, а іноді відмовляли навіть після трьох-чотирьох зустрічей, то зараз найчастіше на роботу беруть всіх, хто готовий працювати і не має проблем з законом, алкоголем або наркотиками», – повідомив Сергій Марченко.

ІА "Вголос": НОВИНИ