Історія славетної боротьби за український Львів та розбудову державності в надскладних умовах - це яскравий приклад для нових поколінь, майбутнього нашої країни, - йдеться у повідомленні прес-служби львівської «Свободи».

«Тема для першого уроку, що вже незабаром відбудеться у всіх школах міста, має окреслювати для наших дітей найважливіше для сьогодення. Цього року виповнюється століття від часу відновлення у Львові української влади - Листопадового Чину, величної сторінки становлення Української держави. Першого листопада 1918-го року українські воїни, не боячись переваги супротивника у кількості та забезпеченні, відважно встановили український прапор на Ратуші та повернули у наше місто Українську державу», - каже керівник фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак.

«Сьогодні у нас багато проблем, про які згадують у суспільному житті, - додає керівник Львівської міської організації ВО «Свобода Любомир Мельничук. - Але маємо знати найголовніше: стяги героїв, які у 1918-ому році у Львові та сьогодні на сході України дають нам змогу жити в українській Україні – це і є та тема, з якої наші діти мали б почати свою шкільну дорогу».

ІА "Вголос": НОВИНИ