Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО з посиланням на рішення Кабміну.

«МТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній та компаній в федеральній власності РФ, федеральних установ РФ), які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту, з урахуванням наявної інформації та підготувало  відповідний пакет документів», - йдеться у повідомленні.

До санкційного списку потрапили, зокрема - ТОВ «Стройгазмонтаж» (виконавець з проектування і будівництва), його дочірня компанія ТОВ «СГМ-Міст» (м. Москва), головний проектувальник проекту АТ «Інститут Гіпробудміст – Санкт-Петербург» (м. Санкт-Петербург), субпідрядники ПАТ «Мостотрест» (м. Москва), ТОВ «Портгідробут» (м. Новороссійськ).

У міністерстві зазначають, що впровадження санкцій проти цих компаній унеможливить їхні економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки.

Відповідне рішення прийняли 29 серпня під час засідання Кабінету Міністрів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ